Monday, June 27, 2011

CUTI THIS CUTI

Aduh................boring tol la,baru jer masuk keja setelah cuti sabtu n ahad...so boring la.2 hari cuti yang mmg sedia cuti tu pun aku boring.............adooiiiiiiiiiiiii.............
Masuk keja hari isnin..........tersangat la gembira tak terkata............x ada la boring dok umah...........yang asyik main game difb,berfb,bertweet,itu ajer klu aku cuti gak...........bosanyer.....sib baik la hr isnin keja.....................
Tapi hari nie kena cuti plop..............dicutikan kerana product ptm slow.............bosanyer la......esok cuti lagi.........cam mner la nak dpt duit raya nie.........


NAK MASUK KEJA 
NAK MASUK KEJA
NAK MASUK KEJA
AKU DAH BOSAN DOK RUMAH
AKU DAH BOSAN DOK RUMAH

KANAK-KANAK RIBENA

Ewah2 aku nie rajin tol update blog skarang nie.............sementara tengah rajin nie aku update la mner yg terlintas kat kepala aku nie.....
Rebina mmg faberet aku tu...........adoooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mengalahkan budak la plop aku...........nak berkongsi  adegan yg lucu bagi ku...........gambar nie diambil semasa aku pergi ambil mek aku pulang dari indonesia..............


dari kiri yer:ain,udin,afiz,irfan
tengok la gelagat 4 orang budak tu............mesti irfan meloncat-loncat sambil berkata yeyeyeyeye mek balik 

sibudak tolol 3 orang,macam2 gaya.....irfan plop mesti pandang pamugari yang lalu........ehhh biaser nie.

tengok la si ain tu dier sorang jer puan........tapi nampak cam laki


begini la gelagat dierorang apabila jumpa kemera.......macam2 gaya........eh sama ngan aku la,pantang nampak kamera......mesti ader muka aku.

Sunday, June 26, 2011

PERGI JUA

Pejam celik pejam celik.............pejam x celik2.................hihiiiihiihiih
Sudah 4 tahun aku keja kat kilang kesayangan aku tow...........walaupun banyak aku pergi interview...............banyak jugak dapat tawaran yang aku rasakan lumayan sekali ngan kilang aku.......................tapi masih lagi stil kat kilang lama.............
Sedangkan shinetsu.....aku cuma bertahan 2 tahun sahaja....................
Wah2 sayang sangat ker aku ngan kilang aku tu..............x ada la sayang tapi malah nak jadi orang baru ditempat baru................ceh wah................
4 tahun jugak aku mengenali si dona @ namer saintifiknyer suci ramadona...............begitu lama mengenalinyer..............suka duka bersama.......maka pada 23/6 adalah tarikh akhir beliu berada kat msia................we love u dona.ader maser jumpa lagi.............
Mungkin jugak kami masuk keja bulan yang sama,tahun yg sama itu yang menjadikan kami serasi bersama.............
 kawan antara benua......antara anyir n jakarta......ceh wah
macam2 la.
 FARAH...DONA......ME......bab kata farah kami nie kembar 3.

 minggu  last dona kat PTM.


Dah last ker dona........waduh2 sudah last yer,entah aper la hadiah yang nak dibagi kat dona nie
pening kepala aku...........mencari2 terus mencari............berfikir terus berfikir............
n then maser farewell party dona  n syaflin ramaikan yang hadir


Saturday, June 25, 2011

GILER KUASER

Kemana hilangnyer............melarikan diri ker,dilarikan ker....waduh2 sudah digomong aper sih masalahnyer
Wei la aper  ke hel nyer nie terkeluar ayat indon........
Entah la sejak akhir2 nie.......ramai sangat org berenti keja kat kilang kesayangan aku tow..........baik operator,hod,maneger,eng,supervisor,makcik2,kakak2,abang2..............ayah2 n mak2 ker .aik nak kata ayah aku,lama dah tiada.............mak aku ,x mungkin.
Budak indon dah separuh jer lagi tinggal,nepal punya budak pun sama tinggal separuh jer lagi..................x tahu la kemana menghilangnyer makhluk2 kilang kesayangan ku itu................sekarang hanya tinggal mamak kesayangan budak2 ipqc3.....mamak ku itu diibaratkan hod,dier la eng,dier la supervisor,dier la maneger.........uitttttt nak jadi GK betul la,tahu ker aper tu gk(GILA KUASER)Almaklumlah semua bos2 dah tiader.....kesihan aku tgk kakak sorang tu....semua nak hendle.......baik dalam sampai product tu nak htr keluar @ bhs saintifiknyer exsport la.....kadang2 jugak nak marah ader aku ngan dier nie.marah2 pun tapi aku ikut jugak aper yang disuruh nyer.........kesian aku tgk kakak sorang nie...........walau apa2 pun aku akan bantu beliu selagi kudrat aku diperlukan di kilang kesayangan aku tow..............n x akan tinggal kan mamak ku keseorangan dalam menghadapi kerenah manusia yang berpangkat lebih besar dari dier.......

Saturday, May 21, 2011

THE BLOGGER GIRL

Adakah ini satu tajuk cerita,filem @ movie.........aiiiiiii bukankah samer tu semua.Aper yer tak tahu la.........ce cite ce cite .Cuba tanya budak2 umur 3 tahun comfom tak tahu...............hihihihihihihihihihi....Cuba tanya tok2 @ mek,mok,yang kat kg tow.........mesti dier org akan ckp benda aper tu,tazkiriah,@ orang baca al-quran ker.............Lain lah mak2 korang yang moden @ tok2 korang seorang educated.........


kalau korang tak tahu aper tu blog meh sini aku citer.Blog adalah jurnal online yang digunakan untuk  menyatakan pendapat peribadi atau penulisan mengenai sesuatu perkara dan sentiaser dikemas kini setiap hari..konsep blog sama ngan buku harian.
Aktiviti mengemaskini @ menguruskan blog dinamakan blog,bagi pemilik blog dinamakan blogger......manakala tulisan yang ditulis blogger dlm blog dirujuk sebagai artikel...........Sedemikian rupa la aku cakap kat member aku kat kilang,rata2 budak operator kilang tak tahu aper itu blog...........bukan semua yer hanya segelitir sahaja.........blog bukan blok @ bongkah batu yang wat rumah tu yer...........maksub dier lain2 yer...........

Ceh cam tahu jer aku,pandai2 jer............Ceh wah jadi blogger girl tak tahan tu.............bajet axpert sangat la tu...........biar la sama cam kawan aku tow..............hihihihihihihihihi ..........Bermulanyer aku menulis blog nie.......ce cite ce cite.tak habis ngan ce cite .Aku boring ngan fb nie,maser mula2 timbul  fb nie aku excited sangat sampai makan fb,tidur fb,mandi fb semua la kerana fb bukan setakat satu semua...........sampai bil mencecah rm200 sebulan,bil tel yer.......dulu pkai hs jer.....rosak sampai2 hs.............tapi sekarang guna notebook la.............Lebih canggih skit la dr dulu..........makin lama makin bosan aku ngan fb nie....................


Ada hr tu cazen aku datang dari kampung dier tgh menaip blog aku pun aper lagi suruh la dier ajar aku cara nak wat blog nie.............maka dari situ la aku menulis blog.........Aper yang bestnyer blog nie......ruang chet pun ader jgk,ruang komen pun ader jgk samer cam fb gak.tapi yang lain fb ngan blog adalah,kat blog nie kita boleh shoping online.......tgh borinng2 tu boleh baca coretan orang lain....macam2 blog ader kat sini,triler,suspen,lawak macam2 lagi la.............kalau nak shoping boleh g kat @ wan colettion n kalau nak belajar masak boleh g 1001 resepi...macam2 lagi........


Tu kalau ngan blog nie kita x kan boring.............macam2 kawan kita akan jumpa............


OK LA setakat ini sahaja la coretan aku............
WASSALAM



Tuesday, May 17, 2011

SEMUA KERANA EON

3 hari aku dibelenggu oleh ketidakselesaan hati n kegusaran perasaan.....................setiap hari my hp berbunyi jantung aku merasa dupdapdepdop semua ader hihihihihihihi.........cam pinjam ngan along jer................saya bukan along tapi nak tolong............................................


Itu la siapa srh berutang ngan eon...............siapa suruh yer,ko ker,mu ko,awak ker,u ker.............entah la hantu kot..........Hari tu la adik aku amik barang pakai eon bank..lebih kurang berutang la nie.............guna no i/c aku,jadi aku yang tanggung dah 2 kali aku kena sedemikian rupa.Hari tu set home teater n yang terbaru eon bg tahu aku mesin basuh la plop...............tapi x aper la adik beradik la katakan.bergaduh sampai kechina pun kami tetap adik beradik n ada pepatah mengatakan air dicincang tak akan putus..............wallah.....kakak yang baik nie.............masuk bakul angkat sendiri..............hihihihihihihihi


Kerana EON aku n mygeng x dpt g langkawi untuk bercuti sempena cuti wesak..............adushhhhhhhhhhhhhh.dah lama aku x g langkawi,maser last aku g tahun 2005 ngan budak2 shinetsu...............pergi ala2 rombongan che kiah gitu.....hihihihihihihihihihihihihii.kalau aku g jgk cukup utk tambang jer la yer................habis x kan aku x nak beli barang,makan n main segala benda yg ader kat langkawi.adushhhhhhhhhhhhh kesianyer.


Kerana EON k.ya xsempat nak kuarkan duit yang aku bg untuk tambang g langkawi hr tu..............n beliau mmemberikan kad public bank kepada ku..............sebanyak 3 kali aku mencuba mengeluarkan duit  dalam bank tersebut x dapat,tapi x aper la..............sib baik adik aku ader duit ..............adushhhhhhhhhhh sianyer....huhuhuhuhuhu


Kerana EON lagi entah la,hari nie mesin cash in rosak,dah 3 kali jgk aku ulang alik g bank,tu la ketika aku nak pakai mesti rosak ish...ish..ish...ish.terpaksa la aku g bank kat seksyen 26.........uit cam dekat jer ngan kilang aku walaweiiiiiiiii.maka selesai la urusan aku ngan EON........ish..ish...ish...ish.ALHAMDULILAH selesai la semuanyer.


Korang tahu ker aper itu EON,bukan binatang yer,mahupun makanan,mahupun nama anak ker.........................bukan yer semuanyer.EON adalah sejenis bank.macam kita nak beli barang,n then x cukup duit EON akan merialisasikan impian anda,tapi kalau lambat bayar alamak tel @ hp berdering sampai nak meletup.............Dah tahu dah ker......................


p/s:kalau x nak bagi tel @ hp anda berbunyi sampai nak meletup.............jangan berurusan ngan           EON,berurusan boleh..............tapi cepat2 la bayarnyer.


WASSALAM............................

Sunday, May 15, 2011

KARATIK KARATI KARUNGUH

Karasa karari karini karatik karati karengan karadik ku.........karapa la karegong karagat karadak karitu.......karatah karapo karawat karagang karatop karaku...........karemang karengong karaguh......karasa karekoq karala karatir.......


Karani karasa karosan karaleh karain karabook.............karaleh karain karapi karaleh karomen n karaleh karangok karomen karongan kalain...karapas karadik kariku karain karaku karapun karamik karatop........karapas karitu karaleh karana..........ehhhhhhhhh karasen karalo karaku karinie.....karitu karatu.


Karayang karatu karagi............karoleh karena karalip karabalm karaku,karadah karana karayam karatap karacap karangan karaku......Karadah karaku karaleh karapur karangan karabir karongan karain......karapas karuna karilips karablm karabir karaku karupas n karasa karanas karala.karemang karanas karini,karesal karaku karetak karoti karini........


karaku karelis karekat kareni karaku karadok karea karenak karulis karelog kareni...........


Adakah anda faham apa yang aku tulis............bagi yang tidak faham tu x payah la memkompiuskan diri.
nie adalah satu bahasa yang aku n geng aku gunakan semasa nak bergosip kat kilang supaya orang lain x tahu aper yang kami sembangkan .


ok la karatak karapa karini karaja WASSALLAM......



Sunday, May 8, 2011

SEINDAH TERKURNIA

Kerana takdir-nya
kita bertemu.............
kerana kasihnya
ukhwah ini bersatu
kerana cinta-nya
perpisahan ini berlaku..............

TEMAN

Terima kasih diatas segalanya
walaupun kita terpisah jauh
ketahuilah teman
kau tetap kan dihati ini

Sesungguhnya.............
.syukurku kepada ilahi
kerana kau adalah teman........ 
yang seindah terkurnia............
untuk ku...................


Monday, May 2, 2011

PULUT BIN DURIAN

Sudah lama aku tak mengupdate blog,.....Almaklumlah duit x braper ader nak bayar brodband.Nak g cc balik lambat.........sampai rmh dah jauh malam.....aku nak mencoretkan kisah ku yang sunyi sepi selama sebulan nie....kemana aku pergi yer........hemhemhem.......emmmmmmmmmmmm.oh ini kisahnyer.


PULUT BIN DURIAN
Aduh siapakah gerangan ini,kenal ker tak yer.......Anak siapa nie.,dok mana x tahu la plop.umur braper..........................Dah keja ke belum,ker masih blajar lagi........weii la aper yang aku mengarut nie.....x tentu hala pulut bin durian nie bukan namer orang,nama haiwan ker,nama benda.Dier adalah sejenis makanan yang diperbuat dari pulut..........itu memang semestinyer x kan dari nasi yer.....dah namer pulut kan kan kan kan.........Dimakan dengan durian berserta santan n gula melaka.fuhhhhhh mengamcam dah la 1 tahun aku x dpt makan buah nie............ini disebabkan oleh aku berada di jepun,apabila aku balik jer musim dah habis.kempunan la aku nak makan durian @ pulut durian............


Nak dijadikan story hikayat pulut durian..........yang dilakonkan oleh siti ketty n fiq.Maka bermula lah kisahnyer,durian dibeli kat gerai menghala umah kakak ku kat saujana putra.......belilah kami sebanyak 6 biji.......Dibawa dengan mengunakan moto...............Adow sungguh tajam durimu sehingga menikam kelubuk pahaku...........sampainyer hati............ader hati ker sidurian nie.....hihihihihihihihihi.


Maka makan la aku sipulut durian nie........dengan marvellous tersangat2 habis 1 biji aku bedal sampai x ingat dunia....ingat2 jangan kata x ingat gak kuasa ALLAH  tow.Maka habis la 6 biji kami bedal........oppppp 1 biji la x habis.......aku wat balik untuk makan ngan budu.......my faberet pencecah........ooooooooo


ok la wassalam...

Friday, April 1, 2011

THE AIRCRAFT,FIQ N BROTHER

Fulamak aku speking lundang(london).......entah apa la.aper benda pun x tahu nie.......compom.Tahu x maksub dier.......tahu2 tahu2 tahu2.....Tredmat saper yer macam pernah dengar..jangan terasa yer.Entah la aku x tahu pong.macam mana boleh ayat ini terkaluar dari memory aku nie......saper yang mengeluarkanyer.Eh bengon aku nie mesti la aku sendiri yang mengeluarkanyer......hahahahhahahahhhahhah.JANGAN DOK SUKA KUAT GAK.......tak lawak pun.hihihihi aper benda la yang aku mengarut nie.........

Alkisahnyer fiq atau nama formalnyer nurhafikah kamarudin mahu balik kg...mahu balik ker dier.Mesti la mahu balik tak kan x mahu balik kampung kan2 kan.Dan abangnyer aku panggil piju nama sainstifiknyer mohd hafizudin kamarudin.Mereka balik kampung dengan menaiki kapal terbang ooooo baru aku tahu aircraft tu adalah kapal terbang..hahahahahaha x tahu ker maksub.....hihihihihihihii saja jer 1 april la katakan..Hilir diorang nie naik kapal terbang nah balik kg.......hahahhahahahahahahha.
  • DULU nak naik kapal terbang pun susah.......tengok jer kat atas tu..tengah2 dok mengerek(menanam) tembakau jauh lagi dah bunyi kapal terbang lalu,berhenti sekejap nak tengok.SEKARANG tak payah tengok,naik jer asalkan ader duit...balik kampung kelantan pun naik kapal terbang..bukan aper jimat mser n tenaga......sekejap jer sampai.x payah dah tengok2 kapal terbang.everyone can fly airasia jer aku boleh naik..huhuhuhuhuhuhu.
  • DULU balik kampung naik bas jer,8jam tu pergi sahaja balik pun sama 16 jam kat atas jalan raya sahaja cuba korang bayangkan cam maner keadaan tu.penat,sakit belakang,pinggul n sebagai bagai lagila.kalau tiba musim rayer jem bukan main teruknyer dari 8 jam terus jadi 24jam.SEKARANG balik kampung 55 minit jer  x payah dah bersesak ngan jem,pagi dok kat kg petang boleh lagi masuk keja......yang kg kat kelantan la.x payah doh sakit badan sebagai bagai.
  • DULU tengok negara orang dari majalah jer...........cantiknyer.......biler la nak g..tu la ayah suruh belajar pandai2 x nak dok main jer.........SEKARANG x payah dah tengok gambar jer dah besar dapat pergi melancong ker oversea....jepun,china tu jer la...tu pun sib baik kilang hantar pergi trening kalau tidak x merasa la naik kapal terbang n pergi oversea.thanks a lot PTM.
  • DULU kat awan biru cuma nampak MAS sahaja...........SEKARANG nampak macam2 kapal terbang airasia,firefly,mas n macam2 lagi.hanya itu jer aku nampak kat udara..itu jer la yang aku tulis.                                                                                                                                                                                
Tengok la betapa aku jakong,batak maser kecik almaklum la x mampu keluarga ku pun bukan orang kaya...bukan anak datuk pun cucu datuk ada la...hihihihihihihi......aper yang penting aku x minta duit korang pun.
Bukan nak bermegah tapi nak mencoretkan aper yang terlintas kat kepala aku..................Dah sampai ker belum fiq n brother nie...balik kampung untuk menyambut berday mamanyer......@ mak saudara aku la tu...HAPPY BERDAY MA......MAY ALLAH BLESS U.

ok la wassalam..

Monday, March 28, 2011

MONDAY BLUESS

Aper kejadah namer rimau la nie,makanan ker...........pakaiyan ker.Mencompiuskan diri sendiri..^_@.
Bagi yang berkerja dibandaraya @ luar pada pantai timur akan memulakan kerja pada hari isnin.......Maka terjadilah monday blues......@ bahasa sainstifiknyer entahla korang pikir la sendiri.......sib baik x samer ngan ayat nabilkan2.


Dah la aku terbgn tepat2 jam 6.15 pagi............faham2 sendiri la kalau bgn lambat kena msk keja kul 7,cam ner korang bersiap.......mesti kelam kabut kan.......But no me.....aku menyiapkan diri cam biaser,mcm bgn awal pagi.....walaupun jantung aku dap dup dep dop dip..........siap2 jam 6.45 trn terus tgu teksi.......


teksi nie satu hal ketika kita nak x ader plop,kalau x nak ader plop.......ngeh ngoh betul la teksi nie...........teksi jer bukan drevar  yer........baca betul2.dapat plop teksi yang kaki sembang serabut kepala otak aku nak menjawabnyer.Semantara drevar teksi pot pet pat pit put aku mengiakan ajer.....sambil dalam hati bosen wei lok pok cik nie.........


Sampai jer kat kilang aku berlagak cam biaser..........cam x ader masalah yang berlaku........memang bukan masalah diorang pun...........diorang mesti cakap peduli aper,ada aku kisah............Sib baik la production slow tahap kereta kura2........bukan binatang kura2 yer........baca baik2.Ok la setakat nie sahaja la aku mencoretkan aper yang terlintas dalam highway kepala nie.......kepala ku sedang menyanyi lagu dangdut dah.Sungguh ku x manpu menahan sakit yang teramat sangat.........ah ah ah ah ah ah ..........




JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DISELUBUNGGI MONDAY BLUESSSSSSSSS.

Wednesday, March 23, 2011

LAST LAST LAST


Aper yang last nie...........jangan la bwat gini.apa yang last hari ker,no last ker.............duit last ker,sampai last ker...aper yang lastttttttttttttt...oh tidakkkkk tahu.

Hari nie hari aper yer.............baru hari rabu,lambat lagi hari jumaat,last keja ker nie?oh tidak bukan..habis aper.....last aper tak tahu aku.

Aku masih sekolah lagi ker,@ masih belajar lagi ker...........kemana boleh terkeluar no last nie..........ker no tel yang last,braper yer no tel aku yang last.....ooooo aku tahu no tel yang last no 8.yeyyeyeyeyeyye dah dapat jawapan............Bukan jugak.ohhhhhhhhh tidak last aper nie?

Duit last ker..........last untuk aper yer duit nie,nak kata bayar hutang EON x ader asernyer..kalau beli barang aku bayar cash  lagi x mitak sedekah pun @ minta derma pun..apa yang last nie.......?

Sekarang aku baru tahu rupa2nyer kak fidzah yang last pada 22/3/2011 bersamaan hari selasa.sempat la aku bergambar ngan beliau.kak fidzah nie merupakan eng kat tempat aku keja sekarang iaitu kat polymatech seksyen 26 shah alam.Seorang yang low profil.Sepanjang berkerja ngan beliau merupakan seorang yang seteright(betul ker tak tu ejaannyer dier)hihihihihi.x boleh bengkang bengkok doh.tapi seorang yang didikasi dalam menjalankan kerja beliau.dier la salah seorang yang mendengar masalah kami tentang kerja n masalah dalaman selepas kak farhana.i like i like..aku harap kak fidzah akan sucses dalam apa jua bidang yang diceburi x kira la bidang aper pong.HA nie yang pengting semoga cepat2 kahwin n dapat zuriat.UOL singgle tau kak fidzah nie saper yg bujang tu boleh la ngorat...........hihihihihihiihi bergurau jer...oppp silap dier dah ader pakwe la.Nanti tengok la gelagak kami bergambar bersama kak fidzah....
 kak yaya.kak fidzah,saya n kak onie.............semua kakak2 saya jer adik2

 sempat lagi tu menyelik,n tangan kak onie yang amik gambar nie.........

 nie la kak fidzah

 nie adalah selingan semata-mata tiada kena mengena yer........tunjuk bakat jer........bakat aper yer?sila jawab ce cite ce cite ce cite........

awatnyer riena cam tiang jer,kaku jer.....sedang nyanyi lagu negara ku ker.......bagus2 ader kemajuan nie...........semangat patriotik,semangat cintakan masia...............chewah bersemangat waja nampak.Riena la yang ganti kak fidzah.kita akan berkerja sama untuk polymatech yer......berkerja bersama untuk memajukan ptm,n menepis segala bentuk cabaran dari custemur yang ngok ngek............nanti kita boleh la berperang bersama ngan jepun2 yer.........nak berperang ngan jepun kena panggil farhan nie.oh yer ker nie...........macam x cayer jer aku ckp macam nie.
APER YANG PENGTING,,,,,,,,,,,,KERJASAMA.


Hai selepas nie saper la plop last day kat polymatech yer..........................aku ker ohhhhhhh tidak mungkin lamer lg kot last kat c2..........nak cari jodoh atau dengan kata lain calon suami..............hah aper lagi berbaris la wahai jejaka yang bujang dan ader pekerjaan yang tetap yer............amalan akidah n rohani didada teguh yer.........amik no amik no....ce citer ce citer............hihihihihihihii

ok la WASSALAM........


Sunday, March 20, 2011

JOM TENGOK FILEM

Filem aper yer?filem seram,romantik,semasa,@ filem hikayat merong mahawangsa..????????????ahhhhh nak tengok yang maner yer........oh tidak manerrrrrrrr.hihihihihihihihii sebenarnye aku tengok filem mak limah balik umah,ahhh baru tengok,korang mesti dah tengok kan.Almaklum lah baru dapat cari citer tu.




Nak jadikan taksubnyer aku dapat  citer tu terus jer aku tengok,walaupun jam dah menunjukkan pukul 1 pagi,maka menengokla aku seorang diri........Apa x rasa takut,walaupun tengok sorang2.Dasyat2,,,,,,,,,walaupun dalam hati dup dap dep dop dip dup..............hihihihihihihi.mari la kita tengok citer tu............


tengok la lawak kan citer nie,sampaikan aku ketawa sorang2 dah la ketawa aku cam aper tah...........hantuu dengar pun lari.......hihihihihihihihiihi.


Ok la nanti aku wat masuk lagi citer yang aku suka tengok n aku sempat tengok la.

Saturday, March 19, 2011

MEREWANG LAGI MEREWANG

ASSALAMUALAIKUM semua,hai aku harap semua berada dalam keadaan sihat walhafiat belaka........

Asyik balik kg jer aku nie,raya china balik doh 9 hari..............lamer giler.Bulan 3 balik plop..........almaklum lah cuti sekolah dan aku plop menghabiskan cuti hujung tahun lepas yang tinggal 5 hari............lamakankankannkan.

Dalam maser cuti sekolah nie la banyak rewang2 owh aku nie macam kakak rewang la plop...........tapi x ader pun rewang2 nie,bukan malas tapi aku kan jiwa muda.............rewang2 nie bagi jer la orang tua......Dalam membuat kenduri nie paling leceh nie kerana.....lepas kenduri rumah akan bersepah n berserabut,maka timbul la lalat yang tidak diundang.......maser cuti sekolah baru2 nie mysepupu kahwin,hai biler la aku nak kahwin nie asyik attend kenduri orang lain jer......huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu............bab kata ustazah la insyaallah ALLAH dah sediakan jodoh untuk kita jgn risau,aku pun malas nak pikir sangat skarang nie.

Tengok keluarga ku pink semua cayalah exsitednyer,yang pakai baju merah tu la mysepupu ku.samer jer calour n corak kami kan.Tu adalah kain yang aku cari kat kuala lumpur hari tu bersama kakak ku,kakak ipar n anak2 buah ku.Sungguh meriah la kenduri hari tu,almaklum lah anak perempuan pertama yang dah kahwin.

Nie la penggantinyer,yang suami cikgu sek men grik.....n isteri nyer doktor gigi kat klinik selising......berjumpa melalui kawan si isteri,mereka bertunang bulan 8 tahun lepas,maser tu aku dok jepun x dapat la nak ettand pertunangan mysepupuku yang bernama nurhaziani kamaruddin yang ku panggil kak chik....maka masa kenduri kahwin hari tu aku terpaksa tolok tawaran g jepun,kalau aku g jepun mesti x dapat attend kenduri tu kan.Nie la gambar selepas akad nikah yang berlansung selepas semayang jumaat.

Nie la gelagak kami,ketawa paling last antara kami berlima setelah kak chik kahwin.............kami memang rapat sejak kecik lagi bermain bersama.apabila sorang dah berpunya aku raser macam lain entah la x th nak bagi tahu macam maner rasa macam jauh jer.Tapi x apa tahniah bwat kak chik,muga2 kita rapat ibarat keluarga sampai biler2.Insyaallah mungkin kalau aku ader jodoh aku akan menyusul selepas mu chik........p/s::sebenarnyer maser tulis nie aku aser nak menanggis jer kehilanggan,
antara gambar2 yang aku suka dalam gambar kenduri kahwin.

Nie la maser bersanding,yang pengampitnyer pakai baju moden.Pengampit perempuan adiknyer yang bernama nurhafiqah..........aku panggil pikah jah kedier.yang penggapit lelaki plop adik aku jena,tenggok baju adik aku baju kemeja moden,setakat nie aku x tenggok lagi pengapit pkai baju kemeja,yang ader pakai baju melayu.moden dah sekarang.......zaman dah berubah,dunia dah maju........hihihihihih
NIE LA HANTARAN BELAH PEREMPUAN
NIE LA HANTARAN BELAH LELAKI.....maap la gambar x berapa jelas........
Nie la aku pantang nampak makanan x sabar2 nak ambil makanan,aku jadi macam pening tenggok makanan banyak dan corak cantik2 plop tu.geram jer aku tenggok laut..............hihihihihihihihi sajer jer sebenarnyer aku nak menyenduk makanan ker meja penggantin......nie saper la amik gambar nie........tapi x apa i like i like.


Ok la setakat nie sahaja la aku mencoretkan aper yang terlintas dikepala aku............ok wassallam.....sayonara.

Thursday, March 17, 2011

kenangan terindah

Dah lama aku mencari gambar last year2010 kat ptm,x tahu kemana menghilang.........uper2nyer aku salah letak @ bahasa yang betulnyer aku silap copy kat laptop adik aku.punya la aku menyolakar laptop nye maka aku jumpa la gambar tu.memang kenangan yang x dpt dilupakan oleh mata kasar ku.
 kakak yang paling sporting n yg disayangi

 geng kapak der........tengok tu k.ina pegang kapak....tema geng kami.

 cayalah sek2 kito

 banyak tol la makanan tow.

 aik tangan saper tow.......x sabar ker kak nak tapau...........hihihihihi

 tenggok kesian k.ita nak nasi x dilayanyer.coz nak bergambar.

banyaknyer makanan n kacang....

 berkesempatan bergbr ngan low.

 bersama exboss yang sporting,n the great bos........

 kepoyoan abg khus berleluasa,jgn mare abg khus........

 aku nie buat adengan 18sx ker ohhhhhh tidak

 adegan mengoda dari k.yaya.

 memang pantang nampak kek aku nie..........

 adegan giler2 

 berday girl...........si farah fauzana.......suka2 jer tkr nama org yer........

sekali suap terus msk mulut k.yaya

 nie memang kelaparan tahap kak limah dapat kek......filem baru yang muncul nanti...hihihihihi

 bersama okasan.........si dady k.yaya n bapak angkat bdk ipqc3.

 with yanaisan yang ngok ngek,dan ngoh ngeh ngok......sib baik la yanai x faham.......hihihihi

tak lepaskan peluang bergambar ngan yanai n oka.......

 with kak ina.........miss u 

 adegan mentapaukan maner yang ader diatas meja......

selepas makan kita bersenam plop...........supaya makanan boleh hadam dengan cepat....hihihihihi

Ok la setakat ini sahaja la aku mencoretkan aper yang terlintas difikiran
silap bahasa maaf yer.antara yang terlibat tidak berkaitan dengan yang hidup mahupun yang mati...........yang terlibat adalah budak2 dalam gambar sahaja..harap maklum yer.......

Sunday, February 13, 2011

KEGEMBIRAAN YANG DICARI

ASSALAMUALAIKUM UOL

bertemu kembali kita setelah,selama entah berapa minggu aku x mengupdate blog ku.selama 1 minggu aku berkerja pagi macam2 masalah berlaku dalam my kilang,x termasuk lagi dengan orang jepun yang kadang-kala merimaskan kepala otak aku.ini kerana apabila orang jepun ada kami terpaksa berlakon dengan sebaik mungkin.kalah artis popular tow eeeeeeeeeee tensionyer aku............

Pada 12/2/2011 aku ajak kawan ku pergi karok utk menghilangkan tension yang mengbelenggu diriku nie,maka dilast2 kerja kami membuat plant mahu pergi mandi kat sungai congkak yang terletak kat hulu langat.Maka tibala  hari yang dijanjikan kami bertolak dari shah alam tepat jam 7.30 pagi.

TENGOK  LA GELAGAT KAMI SEPANJANG BERADA DI SUNGAI CONGKAK

 betapa lajunyer air sungai,terasa hilang segala beban kerja 


this is my selipar,crock


this is selipar k.ya,kesian k.ya datang sini pakai sepasang nak balik,pkai selipar baru.selipar k.ya yang sepasang lagi dibawa harus sungai,x sempat kami nak kejar.

Kami datang kersungai congkak seramai 5 org penuh 1 keta,sib baik kecik2 belaka.diantaranyer adalah...................mari kita berkenalan.


this is ita,dulu bdk ptm gak,bdk pakhing...........tapi bereti nak sambung belajar bagus tol la beliau......mesti lubang hidung beliau kembang kempis aku puji dier.tapi bukan nak puji tapi benda betul........


ziana zain..............dipanggil k.ita budak deman,aku pun x th kenapa dipanggil begitu.mybe sentiaser demam kot2 la.hihihihihihih namer btl dier ziana.


this is yusrina hassan.....................boleh panggil rina jer.dier la yang jadi drever kami hari nie.............


hah ini pun dier......................ketua mafia,ketua geng kapak,dah menjelma.seorang yang perihatin,berdidikasi,penyayang bukan setakat untuk operator beliau malah untuk orang lain jugak.pekerja yang berhemah,berdidikasi..................bravo.......bravo...........bravo.u r the best leader....1 lagi aku tertinggal tergedikan beliau sentiaser ader..............jangan mare yer k.ya..............berceloteh ttg beliau terlupa nak bg th namer...........this is k.ya @ rohaya mamat @ sueraya mamat....................













begitu seronok aku mandi manda disini...............segala ketensionan aku reda.............memang kawan tempat suka duka..best r korang nie......................BRAVO..............BRAVO....................BRAVO.
NGEH.............NGOH.....................NGEH


OK la setakat nie saja la aku mencelotehkan tulisan ku ini,dilain waktu  kita berjumpa lagi.


SEKIAN WASSALAM.