Wednesday, November 17, 2010

1st AIDILADHA

Hari ini satu hari aku beraya bersama kakak ku.
dan selama 1 hari jugak la kakak aku jadi bujang n keluar dari keponpong berkeluarga.Kesian mynieces.
mereka kena tinggal 1 hari dirumah bersama abg ipar ku iaitu che aziz bin deraman.
Tepat jam 12.30 pm kakak ku menjemput aku dirumah yang berada dialam megah shah alam.dengan berbaju t/shit n berseluar trekshuit.Aku plop sedang menunggu nyer dengan berbaju kurung kain bercorak bungga2 gitu.
Rumah pertama kami jajah adalah umah kak long dikajang,sayang tul aku ngan kak ipar ku itu
kerna dier menyendierkan nasi impat berserta kuah kacang sebijik cam mek aku wat kat kg.Ader la jugak lauk2 lain iaitu rendang ayam,sambal udang n sayur  lodeh.Semua ader kat rumah kak ipar ku tu.abg nik,abg long aku.kecuali la abg ngoh aku tiada,bak kata adik aku asmat dier x masuk book.huhhuhhuhu
Setelah semua juadah yang disediakan oleh kak long aku kami sapu bersih masuk dalam tong kami yang setiaser kami bawa.hihihihihihi thanks kak long kerana menyedierkan juadah hari rayer samer cam kampung kat kelantan.

Selepas juadah dirumah kak long kami bedal.
kami berkonvo plop g rumah abg chik aku yang berada di bangi selangor.Kami pergi 2 buah keta ajer
iaitu keta abg long n keter abg nik aku.Cam rayer puaser hr tu la kami berkonvo beraya.Tapi rayer puaser hr itu ader mek aku n rayer nie x ader.
Dirumah abg chik aku plop menyedierkan soto ayam berserta sayur lodeh spesis makanan jawa
al maklum lah kak lin org jawa johor.Bestla makan juadah yang disediakan oleh kakak ipar ku.
Selepas makan kami berborak sampailah jam menunjukan kul 4ptg.Kami bergerak balik kekajang umh kak long ku,ini kerna kak yah ku meninggalkan keta kat rumah dirumahnyer.

Dalam kul 4.30 ptg baru la aku,kak yah n ada iaitu adik aku bertolak balik ker shah alam.
Kami sampai shah alam singgah umah akak ku sekejap untuk amik ain ajer @ namer sainstefiknyer martopo hihihihi.Distinasi terakhir ku adalah rumah kawan kak aku di seksyen 19 shah alam iaitu kak nor namer timangan nyer.Makan plop laksa pinag berserta nasi impit.pukul 7.30 mlm aku br betul2 sampai umah aku di alam megah.ooooooo penatnyer beraya nie tapi best.

Ok la uoll aku nie bercoloteh panjang plop,tapi maap yer gambar x ader aku x sempat amik gbr pun malas la aku nak tekan2.