Monday, March 28, 2011

MONDAY BLUESS

Aper kejadah namer rimau la nie,makanan ker...........pakaiyan ker.Mencompiuskan diri sendiri..^_@.
Bagi yang berkerja dibandaraya @ luar pada pantai timur akan memulakan kerja pada hari isnin.......Maka terjadilah monday blues......@ bahasa sainstifiknyer entahla korang pikir la sendiri.......sib baik x samer ngan ayat nabilkan2.


Dah la aku terbgn tepat2 jam 6.15 pagi............faham2 sendiri la kalau bgn lambat kena msk keja kul 7,cam ner korang bersiap.......mesti kelam kabut kan.......But no me.....aku menyiapkan diri cam biaser,mcm bgn awal pagi.....walaupun jantung aku dap dup dep dop dip..........siap2 jam 6.45 trn terus tgu teksi.......


teksi nie satu hal ketika kita nak x ader plop,kalau x nak ader plop.......ngeh ngoh betul la teksi nie...........teksi jer bukan drevar  yer........baca betul2.dapat plop teksi yang kaki sembang serabut kepala otak aku nak menjawabnyer.Semantara drevar teksi pot pet pat pit put aku mengiakan ajer.....sambil dalam hati bosen wei lok pok cik nie.........


Sampai jer kat kilang aku berlagak cam biaser..........cam x ader masalah yang berlaku........memang bukan masalah diorang pun...........diorang mesti cakap peduli aper,ada aku kisah............Sib baik la production slow tahap kereta kura2........bukan binatang kura2 yer........baca baik2.Ok la setakat nie sahaja la aku mencoretkan aper yang terlintas dalam highway kepala nie.......kepala ku sedang menyanyi lagu dangdut dah.Sungguh ku x manpu menahan sakit yang teramat sangat.........ah ah ah ah ah ah ..........




JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DISELUBUNGGI MONDAY BLUESSSSSSSSS.

Wednesday, March 23, 2011

LAST LAST LAST


Aper yang last nie...........jangan la bwat gini.apa yang last hari ker,no last ker.............duit last ker,sampai last ker...aper yang lastttttttttttttt...oh tidakkkkk tahu.

Hari nie hari aper yer.............baru hari rabu,lambat lagi hari jumaat,last keja ker nie?oh tidak bukan..habis aper.....last aper tak tahu aku.

Aku masih sekolah lagi ker,@ masih belajar lagi ker...........kemana boleh terkeluar no last nie..........ker no tel yang last,braper yer no tel aku yang last.....ooooo aku tahu no tel yang last no 8.yeyyeyeyeyeyye dah dapat jawapan............Bukan jugak.ohhhhhhhhh tidak last aper nie?

Duit last ker..........last untuk aper yer duit nie,nak kata bayar hutang EON x ader asernyer..kalau beli barang aku bayar cash  lagi x mitak sedekah pun @ minta derma pun..apa yang last nie.......?

Sekarang aku baru tahu rupa2nyer kak fidzah yang last pada 22/3/2011 bersamaan hari selasa.sempat la aku bergambar ngan beliau.kak fidzah nie merupakan eng kat tempat aku keja sekarang iaitu kat polymatech seksyen 26 shah alam.Seorang yang low profil.Sepanjang berkerja ngan beliau merupakan seorang yang seteright(betul ker tak tu ejaannyer dier)hihihihihi.x boleh bengkang bengkok doh.tapi seorang yang didikasi dalam menjalankan kerja beliau.dier la salah seorang yang mendengar masalah kami tentang kerja n masalah dalaman selepas kak farhana.i like i like..aku harap kak fidzah akan sucses dalam apa jua bidang yang diceburi x kira la bidang aper pong.HA nie yang pengting semoga cepat2 kahwin n dapat zuriat.UOL singgle tau kak fidzah nie saper yg bujang tu boleh la ngorat...........hihihihihihiihi bergurau jer...oppp silap dier dah ader pakwe la.Nanti tengok la gelagak kami bergambar bersama kak fidzah....
 kak yaya.kak fidzah,saya n kak onie.............semua kakak2 saya jer adik2

 sempat lagi tu menyelik,n tangan kak onie yang amik gambar nie.........

 nie la kak fidzah

 nie adalah selingan semata-mata tiada kena mengena yer........tunjuk bakat jer........bakat aper yer?sila jawab ce cite ce cite ce cite........

awatnyer riena cam tiang jer,kaku jer.....sedang nyanyi lagu negara ku ker.......bagus2 ader kemajuan nie...........semangat patriotik,semangat cintakan masia...............chewah bersemangat waja nampak.Riena la yang ganti kak fidzah.kita akan berkerja sama untuk polymatech yer......berkerja bersama untuk memajukan ptm,n menepis segala bentuk cabaran dari custemur yang ngok ngek............nanti kita boleh la berperang bersama ngan jepun2 yer.........nak berperang ngan jepun kena panggil farhan nie.oh yer ker nie...........macam x cayer jer aku ckp macam nie.
APER YANG PENGTING,,,,,,,,,,,,KERJASAMA.


Hai selepas nie saper la plop last day kat polymatech yer..........................aku ker ohhhhhhh tidak mungkin lamer lg kot last kat c2..........nak cari jodoh atau dengan kata lain calon suami..............hah aper lagi berbaris la wahai jejaka yang bujang dan ader pekerjaan yang tetap yer............amalan akidah n rohani didada teguh yer.........amik no amik no....ce citer ce citer............hihihihihihihii

ok la WASSALAM........


Sunday, March 20, 2011

JOM TENGOK FILEM

Filem aper yer?filem seram,romantik,semasa,@ filem hikayat merong mahawangsa..????????????ahhhhh nak tengok yang maner yer........oh tidak manerrrrrrrr.hihihihihihihihii sebenarnye aku tengok filem mak limah balik umah,ahhh baru tengok,korang mesti dah tengok kan.Almaklum lah baru dapat cari citer tu.




Nak jadikan taksubnyer aku dapat  citer tu terus jer aku tengok,walaupun jam dah menunjukkan pukul 1 pagi,maka menengokla aku seorang diri........Apa x rasa takut,walaupun tengok sorang2.Dasyat2,,,,,,,,,walaupun dalam hati dup dap dep dop dip dup..............hihihihihihihi.mari la kita tengok citer tu............


tengok la lawak kan citer nie,sampaikan aku ketawa sorang2 dah la ketawa aku cam aper tah...........hantuu dengar pun lari.......hihihihihihihihiihi.


Ok la nanti aku wat masuk lagi citer yang aku suka tengok n aku sempat tengok la.

Saturday, March 19, 2011

MEREWANG LAGI MEREWANG

ASSALAMUALAIKUM semua,hai aku harap semua berada dalam keadaan sihat walhafiat belaka........

Asyik balik kg jer aku nie,raya china balik doh 9 hari..............lamer giler.Bulan 3 balik plop..........almaklum lah cuti sekolah dan aku plop menghabiskan cuti hujung tahun lepas yang tinggal 5 hari............lamakankankannkan.

Dalam maser cuti sekolah nie la banyak rewang2 owh aku nie macam kakak rewang la plop...........tapi x ader pun rewang2 nie,bukan malas tapi aku kan jiwa muda.............rewang2 nie bagi jer la orang tua......Dalam membuat kenduri nie paling leceh nie kerana.....lepas kenduri rumah akan bersepah n berserabut,maka timbul la lalat yang tidak diundang.......maser cuti sekolah baru2 nie mysepupu kahwin,hai biler la aku nak kahwin nie asyik attend kenduri orang lain jer......huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu............bab kata ustazah la insyaallah ALLAH dah sediakan jodoh untuk kita jgn risau,aku pun malas nak pikir sangat skarang nie.

Tengok keluarga ku pink semua cayalah exsitednyer,yang pakai baju merah tu la mysepupu ku.samer jer calour n corak kami kan.Tu adalah kain yang aku cari kat kuala lumpur hari tu bersama kakak ku,kakak ipar n anak2 buah ku.Sungguh meriah la kenduri hari tu,almaklum lah anak perempuan pertama yang dah kahwin.

Nie la penggantinyer,yang suami cikgu sek men grik.....n isteri nyer doktor gigi kat klinik selising......berjumpa melalui kawan si isteri,mereka bertunang bulan 8 tahun lepas,maser tu aku dok jepun x dapat la nak ettand pertunangan mysepupuku yang bernama nurhaziani kamaruddin yang ku panggil kak chik....maka masa kenduri kahwin hari tu aku terpaksa tolok tawaran g jepun,kalau aku g jepun mesti x dapat attend kenduri tu kan.Nie la gambar selepas akad nikah yang berlansung selepas semayang jumaat.

Nie la gelagak kami,ketawa paling last antara kami berlima setelah kak chik kahwin.............kami memang rapat sejak kecik lagi bermain bersama.apabila sorang dah berpunya aku raser macam lain entah la x th nak bagi tahu macam maner rasa macam jauh jer.Tapi x apa tahniah bwat kak chik,muga2 kita rapat ibarat keluarga sampai biler2.Insyaallah mungkin kalau aku ader jodoh aku akan menyusul selepas mu chik........p/s::sebenarnyer maser tulis nie aku aser nak menanggis jer kehilanggan,
antara gambar2 yang aku suka dalam gambar kenduri kahwin.

Nie la maser bersanding,yang pengampitnyer pakai baju moden.Pengampit perempuan adiknyer yang bernama nurhafiqah..........aku panggil pikah jah kedier.yang penggapit lelaki plop adik aku jena,tenggok baju adik aku baju kemeja moden,setakat nie aku x tenggok lagi pengapit pkai baju kemeja,yang ader pakai baju melayu.moden dah sekarang.......zaman dah berubah,dunia dah maju........hihihihihih
NIE LA HANTARAN BELAH PEREMPUAN
NIE LA HANTARAN BELAH LELAKI.....maap la gambar x berapa jelas........
Nie la aku pantang nampak makanan x sabar2 nak ambil makanan,aku jadi macam pening tenggok makanan banyak dan corak cantik2 plop tu.geram jer aku tenggok laut..............hihihihihihihihi sajer jer sebenarnyer aku nak menyenduk makanan ker meja penggantin......nie saper la amik gambar nie........tapi x apa i like i like.


Ok la setakat nie sahaja la aku mencoretkan aper yang terlintas dikepala aku............ok wassallam.....sayonara.

Thursday, March 17, 2011

kenangan terindah

Dah lama aku mencari gambar last year2010 kat ptm,x tahu kemana menghilang.........uper2nyer aku salah letak @ bahasa yang betulnyer aku silap copy kat laptop adik aku.punya la aku menyolakar laptop nye maka aku jumpa la gambar tu.memang kenangan yang x dpt dilupakan oleh mata kasar ku.
 kakak yang paling sporting n yg disayangi

 geng kapak der........tengok tu k.ina pegang kapak....tema geng kami.

 cayalah sek2 kito

 banyak tol la makanan tow.

 aik tangan saper tow.......x sabar ker kak nak tapau...........hihihihihi

 tenggok kesian k.ita nak nasi x dilayanyer.coz nak bergambar.

banyaknyer makanan n kacang....

 berkesempatan bergbr ngan low.

 bersama exboss yang sporting,n the great bos........

 kepoyoan abg khus berleluasa,jgn mare abg khus........

 aku nie buat adengan 18sx ker ohhhhhh tidak

 adegan mengoda dari k.yaya.

 memang pantang nampak kek aku nie..........

 adegan giler2 

 berday girl...........si farah fauzana.......suka2 jer tkr nama org yer........

sekali suap terus msk mulut k.yaya

 nie memang kelaparan tahap kak limah dapat kek......filem baru yang muncul nanti...hihihihihi

 bersama okasan.........si dady k.yaya n bapak angkat bdk ipqc3.

 with yanaisan yang ngok ngek,dan ngoh ngeh ngok......sib baik la yanai x faham.......hihihihi

tak lepaskan peluang bergambar ngan yanai n oka.......

 with kak ina.........miss u 

 adegan mentapaukan maner yang ader diatas meja......

selepas makan kita bersenam plop...........supaya makanan boleh hadam dengan cepat....hihihihihi

Ok la setakat ini sahaja la aku mencoretkan aper yang terlintas difikiran
silap bahasa maaf yer.antara yang terlibat tidak berkaitan dengan yang hidup mahupun yang mati...........yang terlibat adalah budak2 dalam gambar sahaja..harap maklum yer.......