Sunday, February 13, 2011

KEGEMBIRAAN YANG DICARI

ASSALAMUALAIKUM UOL

bertemu kembali kita setelah,selama entah berapa minggu aku x mengupdate blog ku.selama 1 minggu aku berkerja pagi macam2 masalah berlaku dalam my kilang,x termasuk lagi dengan orang jepun yang kadang-kala merimaskan kepala otak aku.ini kerana apabila orang jepun ada kami terpaksa berlakon dengan sebaik mungkin.kalah artis popular tow eeeeeeeeeee tensionyer aku............

Pada 12/2/2011 aku ajak kawan ku pergi karok utk menghilangkan tension yang mengbelenggu diriku nie,maka dilast2 kerja kami membuat plant mahu pergi mandi kat sungai congkak yang terletak kat hulu langat.Maka tibala  hari yang dijanjikan kami bertolak dari shah alam tepat jam 7.30 pagi.

TENGOK  LA GELAGAT KAMI SEPANJANG BERADA DI SUNGAI CONGKAK

 betapa lajunyer air sungai,terasa hilang segala beban kerja 


this is my selipar,crock


this is selipar k.ya,kesian k.ya datang sini pakai sepasang nak balik,pkai selipar baru.selipar k.ya yang sepasang lagi dibawa harus sungai,x sempat kami nak kejar.

Kami datang kersungai congkak seramai 5 org penuh 1 keta,sib baik kecik2 belaka.diantaranyer adalah...................mari kita berkenalan.


this is ita,dulu bdk ptm gak,bdk pakhing...........tapi bereti nak sambung belajar bagus tol la beliau......mesti lubang hidung beliau kembang kempis aku puji dier.tapi bukan nak puji tapi benda betul........


ziana zain..............dipanggil k.ita budak deman,aku pun x th kenapa dipanggil begitu.mybe sentiaser demam kot2 la.hihihihihihih namer btl dier ziana.


this is yusrina hassan.....................boleh panggil rina jer.dier la yang jadi drever kami hari nie.............


hah ini pun dier......................ketua mafia,ketua geng kapak,dah menjelma.seorang yang perihatin,berdidikasi,penyayang bukan setakat untuk operator beliau malah untuk orang lain jugak.pekerja yang berhemah,berdidikasi..................bravo.......bravo...........bravo.u r the best leader....1 lagi aku tertinggal tergedikan beliau sentiaser ader..............jangan mare yer k.ya..............berceloteh ttg beliau terlupa nak bg th namer...........this is k.ya @ rohaya mamat @ sueraya mamat....................













begitu seronok aku mandi manda disini...............segala ketensionan aku reda.............memang kawan tempat suka duka..best r korang nie......................BRAVO..............BRAVO....................BRAVO.
NGEH.............NGOH.....................NGEH


OK la setakat nie saja la aku mencelotehkan tulisan ku ini,dilain waktu  kita berjumpa lagi.


SEKIAN WASSALAM.

Monday, February 7, 2011

APABILA BOSAN MELANDA HIDUPKU

Begini la hidup ku apabila bosan menjelma,semua tempat aku nak jajah..........n bergambar.almaklumlah muka ku kan comel la tersangat2.................hihihihiihihihi.Biaser r masuk bakul pas2 kat tengah aku tebuk maka jd la masuk bakul angkat sendiri.

Aku pergi seramai 4 orang semuanyer budak umah aku,cuma 1 org jer,datang melawat kami kat alam megah
yang kaya dengan orang kelantan.
 Ini semasa kat central market bersama adikku yang ngok ngek this is ada.almaklum lah suasana beraya chinese masih ada lagi dalam malaysia,jadi x hairan la arnab masih ader lagi.
 Kesian sungguh adikku,berselindung dibelakangku...........almaklumlah lah aku nie terlampau kecik susah tol nak nampak...hihihihihihihi.
 wei ada x malu sungguh hamba sanggup membuat adegan 18sx dikalayak ramai......hihihihihihi kesian siarnab dicabuli hak asasinyer.
 Kami nie dah nak balik,mner la plop lembu nie,arnab semuanyer dah jd batu........disumpah oleh siti kelembai..semua dah tak bergerak...........hihihihihi

 Wah aku nak naik atas rumah,cantik sungguh bungga nyer........
 dimasjid india
 Bersama lita..........the old freind from sek meng keb bachok...the lita is mentainnnnnnnnn.jelous u.
 Nie kat klcc
 ehhhhhhh budak nie,aku nak shoping sempat lg bergambar
 sambil bershoping sambil bergambar........hihihihihihihi kaki gambar n kaki jalan.
 Dimana2 aku with ada.............hanya kami berdua jer suka bergambar.almaklum lah muka terlampau lawa kat dalam gambar.
 X tahu nak pilih yang mner satu pilihan hati...........harganyer pun boleh la tahan tersangat2....huh
 Yuslita mu cium aper...........wangi sangat2 ker
 Nie semasa nak naik ketingkat paling atas sekali.
 Pantang ader anak patung n calour yang berwarna pink mesti kami akan amik gambar.
 with lita...........
 Tengok la muka ku,betapa seriusnyer menikmati orang ramai.
 apabila penat berjalan kami makan mcd kat klcc harganyer lebih kurang samer ngan tempat biaser r.x sabar nak ngap tow............aku.
 Alalala malu la plop aku nak makan nie............pantang aku nie tgk makanan tentu akan terus mengapkan mcd tu.
 The housemate,4 jelitawan........duduk bersama ngan orang kurus2 nie terasa diri kurus plop...............hihihihihihihi
 Tengok la kat belakang kami ramai sungguh warga asing kat klcc hari tu.............kami ase pergi ker oversea plop.
Tengokla wajah aku yang keletihan setelah seharian berjalan ker kuala lumpur............owh hilir teh bunyinyer.

Apabila penat seharian kami berjalan...........balik umah jer terus tidur cam orang mati...........
kalau flet kami kena bom pun mesti x sempat nak lari.....cuma tinggal abu n nama jer........hihihihihihihihii wat lawak jer sory uol.kawan aku si lita kesian........balik2 terus demam,x biaser berjalan jauh agaknyer.

Wednesday, February 2, 2011

THE GREAT BOS

Assalamualaikum,
berjumpa lagi kita setelah sekian lama aku x mengupdate blog aku.


Berada lama diptm,mengalami perasaan kurang enak ini kerana,lepas sorang,sorang meninggalkan ptm.
mula2,supervisor yg diberi gelaran pok yo.mula aku balik jepun aku ingat dier org pakistan upa2nyer org msia gak mesti ader keturunan pakistan.Sory la gbr dier x ader  nanti aku jumpa compom aku wat msk dlm nie.korang nilai lah sendiri upa dier....1 lagi yang bernama low,wpun berketurunan cina tapi,sepanjang bekerja ngan beliau menjadikan kita lebih tahu keadaan product yang x pernah kita ketemui................walaupun beliau seorang yang teliti @ cerewet.selepas beliau x ada maka timbul la bos yg baru.i hope my new bos lebih berdidikasi n x pilih kasih.....
this is low

Nie sorang lagi bos ku melangkah pergi,seorang yang berdidikasi,baik hati n open minded bukan open table yer,
my great bos
neney farhana

To boses,diucapkan terima kasih kerana tunjuk ajar yang diberikan n segala yang diajar akan saya manfaatkan sepanjang saya berada kat ptm.bukan untuk membodek tapi saya rasa kehilangan yang tak terhingga.kalau ader maser kita boleh jumpa lagi.


MISS U A LOT