Monday, June 27, 2011

CUTI THIS CUTI

Aduh................boring tol la,baru jer masuk keja setelah cuti sabtu n ahad...so boring la.2 hari cuti yang mmg sedia cuti tu pun aku boring.............adooiiiiiiiiiiiii.............
Masuk keja hari isnin..........tersangat la gembira tak terkata............x ada la boring dok umah...........yang asyik main game difb,berfb,bertweet,itu ajer klu aku cuti gak...........bosanyer.....sib baik la hr isnin keja.....................
Tapi hari nie kena cuti plop..............dicutikan kerana product ptm slow.............bosanyer la......esok cuti lagi.........cam mner la nak dpt duit raya nie.........


NAK MASUK KEJA 
NAK MASUK KEJA
NAK MASUK KEJA
AKU DAH BOSAN DOK RUMAH
AKU DAH BOSAN DOK RUMAH

KANAK-KANAK RIBENA

Ewah2 aku nie rajin tol update blog skarang nie.............sementara tengah rajin nie aku update la mner yg terlintas kat kepala aku nie.....
Rebina mmg faberet aku tu...........adoooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mengalahkan budak la plop aku...........nak berkongsi  adegan yg lucu bagi ku...........gambar nie diambil semasa aku pergi ambil mek aku pulang dari indonesia..............


dari kiri yer:ain,udin,afiz,irfan
tengok la gelagat 4 orang budak tu............mesti irfan meloncat-loncat sambil berkata yeyeyeyeye mek balik 

sibudak tolol 3 orang,macam2 gaya.....irfan plop mesti pandang pamugari yang lalu........ehhh biaser nie.

tengok la si ain tu dier sorang jer puan........tapi nampak cam laki


begini la gelagat dierorang apabila jumpa kemera.......macam2 gaya........eh sama ngan aku la,pantang nampak kamera......mesti ader muka aku.

Sunday, June 26, 2011

PERGI JUA

Pejam celik pejam celik.............pejam x celik2.................hihiiiihiihiih
Sudah 4 tahun aku keja kat kilang kesayangan aku tow...........walaupun banyak aku pergi interview...............banyak jugak dapat tawaran yang aku rasakan lumayan sekali ngan kilang aku.......................tapi masih lagi stil kat kilang lama.............
Sedangkan shinetsu.....aku cuma bertahan 2 tahun sahaja....................
Wah2 sayang sangat ker aku ngan kilang aku tu..............x ada la sayang tapi malah nak jadi orang baru ditempat baru................ceh wah................
4 tahun jugak aku mengenali si dona @ namer saintifiknyer suci ramadona...............begitu lama mengenalinyer..............suka duka bersama.......maka pada 23/6 adalah tarikh akhir beliu berada kat msia................we love u dona.ader maser jumpa lagi.............
Mungkin jugak kami masuk keja bulan yang sama,tahun yg sama itu yang menjadikan kami serasi bersama.............
 kawan antara benua......antara anyir n jakarta......ceh wah
macam2 la.
 FARAH...DONA......ME......bab kata farah kami nie kembar 3.

 minggu  last dona kat PTM.


Dah last ker dona........waduh2 sudah last yer,entah aper la hadiah yang nak dibagi kat dona nie
pening kepala aku...........mencari2 terus mencari............berfikir terus berfikir............
n then maser farewell party dona  n syaflin ramaikan yang hadir


Saturday, June 25, 2011

GILER KUASER

Kemana hilangnyer............melarikan diri ker,dilarikan ker....waduh2 sudah digomong aper sih masalahnyer
Wei la aper  ke hel nyer nie terkeluar ayat indon........
Entah la sejak akhir2 nie.......ramai sangat org berenti keja kat kilang kesayangan aku tow..........baik operator,hod,maneger,eng,supervisor,makcik2,kakak2,abang2..............ayah2 n mak2 ker .aik nak kata ayah aku,lama dah tiada.............mak aku ,x mungkin.
Budak indon dah separuh jer lagi tinggal,nepal punya budak pun sama tinggal separuh jer lagi..................x tahu la kemana menghilangnyer makhluk2 kilang kesayangan ku itu................sekarang hanya tinggal mamak kesayangan budak2 ipqc3.....mamak ku itu diibaratkan hod,dier la eng,dier la supervisor,dier la maneger.........uitttttt nak jadi GK betul la,tahu ker aper tu gk(GILA KUASER)Almaklumlah semua bos2 dah tiader.....kesihan aku tgk kakak sorang tu....semua nak hendle.......baik dalam sampai product tu nak htr keluar @ bhs saintifiknyer exsport la.....kadang2 jugak nak marah ader aku ngan dier nie.marah2 pun tapi aku ikut jugak aper yang disuruh nyer.........kesian aku tgk kakak sorang nie...........walau apa2 pun aku akan bantu beliu selagi kudrat aku diperlukan di kilang kesayangan aku tow..............n x akan tinggal kan mamak ku keseorangan dalam menghadapi kerenah manusia yang berpangkat lebih besar dari dier.......