Saturday, May 21, 2011

THE BLOGGER GIRL

Adakah ini satu tajuk cerita,filem @ movie.........aiiiiiii bukankah samer tu semua.Aper yer tak tahu la.........ce cite ce cite .Cuba tanya budak2 umur 3 tahun comfom tak tahu...............hihihihihihihihihihi....Cuba tanya tok2 @ mek,mok,yang kat kg tow.........mesti dier org akan ckp benda aper tu,tazkiriah,@ orang baca al-quran ker.............Lain lah mak2 korang yang moden @ tok2 korang seorang educated.........


kalau korang tak tahu aper tu blog meh sini aku citer.Blog adalah jurnal online yang digunakan untuk  menyatakan pendapat peribadi atau penulisan mengenai sesuatu perkara dan sentiaser dikemas kini setiap hari..konsep blog sama ngan buku harian.
Aktiviti mengemaskini @ menguruskan blog dinamakan blog,bagi pemilik blog dinamakan blogger......manakala tulisan yang ditulis blogger dlm blog dirujuk sebagai artikel...........Sedemikian rupa la aku cakap kat member aku kat kilang,rata2 budak operator kilang tak tahu aper itu blog...........bukan semua yer hanya segelitir sahaja.........blog bukan blok @ bongkah batu yang wat rumah tu yer...........maksub dier lain2 yer...........

Ceh cam tahu jer aku,pandai2 jer............Ceh wah jadi blogger girl tak tahan tu.............bajet axpert sangat la tu...........biar la sama cam kawan aku tow..............hihihihihihihihihi ..........Bermulanyer aku menulis blog nie.......ce cite ce cite.tak habis ngan ce cite .Aku boring ngan fb nie,maser mula2 timbul  fb nie aku excited sangat sampai makan fb,tidur fb,mandi fb semua la kerana fb bukan setakat satu semua...........sampai bil mencecah rm200 sebulan,bil tel yer.......dulu pkai hs jer.....rosak sampai2 hs.............tapi sekarang guna notebook la.............Lebih canggih skit la dr dulu..........makin lama makin bosan aku ngan fb nie....................


Ada hr tu cazen aku datang dari kampung dier tgh menaip blog aku pun aper lagi suruh la dier ajar aku cara nak wat blog nie.............maka dari situ la aku menulis blog.........Aper yang bestnyer blog nie......ruang chet pun ader jgk,ruang komen pun ader jgk samer cam fb gak.tapi yang lain fb ngan blog adalah,kat blog nie kita boleh shoping online.......tgh borinng2 tu boleh baca coretan orang lain....macam2 blog ader kat sini,triler,suspen,lawak macam2 lagi la.............kalau nak shoping boleh g kat @ wan colettion n kalau nak belajar masak boleh g 1001 resepi...macam2 lagi........


Tu kalau ngan blog nie kita x kan boring.............macam2 kawan kita akan jumpa............


OK LA setakat ini sahaja la coretan aku............
WASSALAM



Tuesday, May 17, 2011

SEMUA KERANA EON

3 hari aku dibelenggu oleh ketidakselesaan hati n kegusaran perasaan.....................setiap hari my hp berbunyi jantung aku merasa dupdapdepdop semua ader hihihihihihihi.........cam pinjam ngan along jer................saya bukan along tapi nak tolong............................................


Itu la siapa srh berutang ngan eon...............siapa suruh yer,ko ker,mu ko,awak ker,u ker.............entah la hantu kot..........Hari tu la adik aku amik barang pakai eon bank..lebih kurang berutang la nie.............guna no i/c aku,jadi aku yang tanggung dah 2 kali aku kena sedemikian rupa.Hari tu set home teater n yang terbaru eon bg tahu aku mesin basuh la plop...............tapi x aper la adik beradik la katakan.bergaduh sampai kechina pun kami tetap adik beradik n ada pepatah mengatakan air dicincang tak akan putus..............wallah.....kakak yang baik nie.............masuk bakul angkat sendiri..............hihihihihihihihi


Kerana EON aku n mygeng x dpt g langkawi untuk bercuti sempena cuti wesak..............adushhhhhhhhhhhhhh.dah lama aku x g langkawi,maser last aku g tahun 2005 ngan budak2 shinetsu...............pergi ala2 rombongan che kiah gitu.....hihihihihihihihihihihihihii.kalau aku g jgk cukup utk tambang jer la yer................habis x kan aku x nak beli barang,makan n main segala benda yg ader kat langkawi.adushhhhhhhhhhhhh kesianyer.


Kerana EON k.ya xsempat nak kuarkan duit yang aku bg untuk tambang g langkawi hr tu..............n beliau mmemberikan kad public bank kepada ku..............sebanyak 3 kali aku mencuba mengeluarkan duit  dalam bank tersebut x dapat,tapi x aper la..............sib baik adik aku ader duit ..............adushhhhhhhhhhh sianyer....huhuhuhuhuhu


Kerana EON lagi entah la,hari nie mesin cash in rosak,dah 3 kali jgk aku ulang alik g bank,tu la ketika aku nak pakai mesti rosak ish...ish..ish...ish.terpaksa la aku g bank kat seksyen 26.........uit cam dekat jer ngan kilang aku walaweiiiiiiiii.maka selesai la urusan aku ngan EON........ish..ish...ish...ish.ALHAMDULILAH selesai la semuanyer.


Korang tahu ker aper itu EON,bukan binatang yer,mahupun makanan,mahupun nama anak ker.........................bukan yer semuanyer.EON adalah sejenis bank.macam kita nak beli barang,n then x cukup duit EON akan merialisasikan impian anda,tapi kalau lambat bayar alamak tel @ hp berdering sampai nak meletup.............Dah tahu dah ker......................


p/s:kalau x nak bagi tel @ hp anda berbunyi sampai nak meletup.............jangan berurusan ngan           EON,berurusan boleh..............tapi cepat2 la bayarnyer.


WASSALAM............................

Sunday, May 15, 2011

KARATIK KARATI KARUNGUH

Karasa karari karini karatik karati karengan karadik ku.........karapa la karegong karagat karadak karitu.......karatah karapo karawat karagang karatop karaku...........karemang karengong karaguh......karasa karekoq karala karatir.......


Karani karasa karosan karaleh karain karabook.............karaleh karain karapi karaleh karomen n karaleh karangok karomen karongan kalain...karapas karadik kariku karain karaku karapun karamik karatop........karapas karitu karaleh karana..........ehhhhhhhhh karasen karalo karaku karinie.....karitu karatu.


Karayang karatu karagi............karoleh karena karalip karabalm karaku,karadah karana karayam karatap karacap karangan karaku......Karadah karaku karaleh karapur karangan karabir karongan karain......karapas karuna karilips karablm karabir karaku karupas n karasa karanas karala.karemang karanas karini,karesal karaku karetak karoti karini........


karaku karelis karekat kareni karaku karadok karea karenak karulis karelog kareni...........


Adakah anda faham apa yang aku tulis............bagi yang tidak faham tu x payah la memkompiuskan diri.
nie adalah satu bahasa yang aku n geng aku gunakan semasa nak bergosip kat kilang supaya orang lain x tahu aper yang kami sembangkan .


ok la karatak karapa karini karaja WASSALLAM......



Sunday, May 8, 2011

SEINDAH TERKURNIA

Kerana takdir-nya
kita bertemu.............
kerana kasihnya
ukhwah ini bersatu
kerana cinta-nya
perpisahan ini berlaku..............

TEMAN

Terima kasih diatas segalanya
walaupun kita terpisah jauh
ketahuilah teman
kau tetap kan dihati ini

Sesungguhnya.............
.syukurku kepada ilahi
kerana kau adalah teman........ 
yang seindah terkurnia............
untuk ku...................


Monday, May 2, 2011

PULUT BIN DURIAN

Sudah lama aku tak mengupdate blog,.....Almaklumlah duit x braper ader nak bayar brodband.Nak g cc balik lambat.........sampai rmh dah jauh malam.....aku nak mencoretkan kisah ku yang sunyi sepi selama sebulan nie....kemana aku pergi yer........hemhemhem.......emmmmmmmmmmmm.oh ini kisahnyer.


PULUT BIN DURIAN
Aduh siapakah gerangan ini,kenal ker tak yer.......Anak siapa nie.,dok mana x tahu la plop.umur braper..........................Dah keja ke belum,ker masih blajar lagi........weii la aper yang aku mengarut nie.....x tentu hala pulut bin durian nie bukan namer orang,nama haiwan ker,nama benda.Dier adalah sejenis makanan yang diperbuat dari pulut..........itu memang semestinyer x kan dari nasi yer.....dah namer pulut kan kan kan kan.........Dimakan dengan durian berserta santan n gula melaka.fuhhhhhh mengamcam dah la 1 tahun aku x dpt makan buah nie............ini disebabkan oleh aku berada di jepun,apabila aku balik jer musim dah habis.kempunan la aku nak makan durian @ pulut durian............


Nak dijadikan story hikayat pulut durian..........yang dilakonkan oleh siti ketty n fiq.Maka bermula lah kisahnyer,durian dibeli kat gerai menghala umah kakak ku kat saujana putra.......belilah kami sebanyak 6 biji.......Dibawa dengan mengunakan moto...............Adow sungguh tajam durimu sehingga menikam kelubuk pahaku...........sampainyer hati............ader hati ker sidurian nie.....hihihihihihihihihi.


Maka makan la aku sipulut durian nie........dengan marvellous tersangat2 habis 1 biji aku bedal sampai x ingat dunia....ingat2 jangan kata x ingat gak kuasa ALLAH  tow.Maka habis la 6 biji kami bedal........oppppp 1 biji la x habis.......aku wat balik untuk makan ngan budu.......my faberet pencecah........ooooooooo


ok la wassalam...