Saturday, May 21, 2011

THE BLOGGER GIRL

Adakah ini satu tajuk cerita,filem @ movie.........aiiiiiii bukankah samer tu semua.Aper yer tak tahu la.........ce cite ce cite .Cuba tanya budak2 umur 3 tahun comfom tak tahu...............hihihihihihihihihihi....Cuba tanya tok2 @ mek,mok,yang kat kg tow.........mesti dier org akan ckp benda aper tu,tazkiriah,@ orang baca al-quran ker.............Lain lah mak2 korang yang moden @ tok2 korang seorang educated.........


kalau korang tak tahu aper tu blog meh sini aku citer.Blog adalah jurnal online yang digunakan untuk  menyatakan pendapat peribadi atau penulisan mengenai sesuatu perkara dan sentiaser dikemas kini setiap hari..konsep blog sama ngan buku harian.
Aktiviti mengemaskini @ menguruskan blog dinamakan blog,bagi pemilik blog dinamakan blogger......manakala tulisan yang ditulis blogger dlm blog dirujuk sebagai artikel...........Sedemikian rupa la aku cakap kat member aku kat kilang,rata2 budak operator kilang tak tahu aper itu blog...........bukan semua yer hanya segelitir sahaja.........blog bukan blok @ bongkah batu yang wat rumah tu yer...........maksub dier lain2 yer...........

Ceh cam tahu jer aku,pandai2 jer............Ceh wah jadi blogger girl tak tahan tu.............bajet axpert sangat la tu...........biar la sama cam kawan aku tow..............hihihihihihihihihi ..........Bermulanyer aku menulis blog nie.......ce cite ce cite.tak habis ngan ce cite .Aku boring ngan fb nie,maser mula2 timbul  fb nie aku excited sangat sampai makan fb,tidur fb,mandi fb semua la kerana fb bukan setakat satu semua...........sampai bil mencecah rm200 sebulan,bil tel yer.......dulu pkai hs jer.....rosak sampai2 hs.............tapi sekarang guna notebook la.............Lebih canggih skit la dr dulu..........makin lama makin bosan aku ngan fb nie....................


Ada hr tu cazen aku datang dari kampung dier tgh menaip blog aku pun aper lagi suruh la dier ajar aku cara nak wat blog nie.............maka dari situ la aku menulis blog.........Aper yang bestnyer blog nie......ruang chet pun ader jgk,ruang komen pun ader jgk samer cam fb gak.tapi yang lain fb ngan blog adalah,kat blog nie kita boleh shoping online.......tgh borinng2 tu boleh baca coretan orang lain....macam2 blog ader kat sini,triler,suspen,lawak macam2 lagi la.............kalau nak shoping boleh g kat @ wan colettion n kalau nak belajar masak boleh g 1001 resepi...macam2 lagi........


Tu kalau ngan blog nie kita x kan boring.............macam2 kawan kita akan jumpa............


OK LA setakat ini sahaja la coretan aku............
WASSALAM



No comments: