Friday, April 1, 2011

THE AIRCRAFT,FIQ N BROTHER

Fulamak aku speking lundang(london).......entah apa la.aper benda pun x tahu nie.......compom.Tahu x maksub dier.......tahu2 tahu2 tahu2.....Tredmat saper yer macam pernah dengar..jangan terasa yer.Entah la aku x tahu pong.macam mana boleh ayat ini terkaluar dari memory aku nie......saper yang mengeluarkanyer.Eh bengon aku nie mesti la aku sendiri yang mengeluarkanyer......hahahahhahahahhhahhah.JANGAN DOK SUKA KUAT GAK.......tak lawak pun.hihihihi aper benda la yang aku mengarut nie.........

Alkisahnyer fiq atau nama formalnyer nurhafikah kamarudin mahu balik kg...mahu balik ker dier.Mesti la mahu balik tak kan x mahu balik kampung kan2 kan.Dan abangnyer aku panggil piju nama sainstifiknyer mohd hafizudin kamarudin.Mereka balik kampung dengan menaiki kapal terbang ooooo baru aku tahu aircraft tu adalah kapal terbang..hahahahahaha x tahu ker maksub.....hihihihihihihii saja jer 1 april la katakan..Hilir diorang nie naik kapal terbang nah balik kg.......hahahhahahahahahahha.
  • DULU nak naik kapal terbang pun susah.......tengok jer kat atas tu..tengah2 dok mengerek(menanam) tembakau jauh lagi dah bunyi kapal terbang lalu,berhenti sekejap nak tengok.SEKARANG tak payah tengok,naik jer asalkan ader duit...balik kampung kelantan pun naik kapal terbang..bukan aper jimat mser n tenaga......sekejap jer sampai.x payah dah tengok2 kapal terbang.everyone can fly airasia jer aku boleh naik..huhuhuhuhuhuhu.
  • DULU balik kampung naik bas jer,8jam tu pergi sahaja balik pun sama 16 jam kat atas jalan raya sahaja cuba korang bayangkan cam maner keadaan tu.penat,sakit belakang,pinggul n sebagai bagai lagila.kalau tiba musim rayer jem bukan main teruknyer dari 8 jam terus jadi 24jam.SEKARANG balik kampung 55 minit jer  x payah dah bersesak ngan jem,pagi dok kat kg petang boleh lagi masuk keja......yang kg kat kelantan la.x payah doh sakit badan sebagai bagai.
  • DULU tengok negara orang dari majalah jer...........cantiknyer.......biler la nak g..tu la ayah suruh belajar pandai2 x nak dok main jer.........SEKARANG x payah dah tengok gambar jer dah besar dapat pergi melancong ker oversea....jepun,china tu jer la...tu pun sib baik kilang hantar pergi trening kalau tidak x merasa la naik kapal terbang n pergi oversea.thanks a lot PTM.
  • DULU kat awan biru cuma nampak MAS sahaja...........SEKARANG nampak macam2 kapal terbang airasia,firefly,mas n macam2 lagi.hanya itu jer aku nampak kat udara..itu jer la yang aku tulis.                                                                                                                                                                                
Tengok la betapa aku jakong,batak maser kecik almaklum la x mampu keluarga ku pun bukan orang kaya...bukan anak datuk pun cucu datuk ada la...hihihihihihihi......aper yang penting aku x minta duit korang pun.
Bukan nak bermegah tapi nak mencoretkan aper yang terlintas kat kepala aku..................Dah sampai ker belum fiq n brother nie...balik kampung untuk menyambut berday mamanyer......@ mak saudara aku la tu...HAPPY BERDAY MA......MAY ALLAH BLESS U.

ok la wassalam..

2 comments:

nane n kerry said...

samala kt ct dl jakun tgk kapal terbang..sekrg mcm bosan lak nak naik kn...anyway lum lg kluar duit sendiri nk naik kapal terbang ni...

siti ketty sidek said...

betul tu kak,naik flight free g oversea.........balik kg bayar sendiri.tapi cam biaser jer naik skarang nie...