Thursday, November 25, 2010

BILER ORAM KELATE BERKENCEK LUAI.............

ASSALAMUALAIKUM UOL

Pejam celik,pejam celik,pejam x celip2 dah 5 tahun aku dok shah alam nie.
difikir2kan lamer jugak aku kat sini,dah jadi org sini dah.Tengah mengalamun tu terfikir la aku mula2 datang kat sini macam hal berlaku,pelbagai bahasa yg dipelajari ader yg kelakar,janggal,x pernah dengar pun ader.

Nie ader ayat yang kelakar yang pernah aku dengar @ aku sendiri yang cakap
apabila berada disini pada awal2 aku datang.Setakat yang aku ingat la.mungkin klu org kelantan yang baca mesti faham aper yang aku tulis nie.klu yang x faham tu tanya2 la orang yang faham dielek kelantan.

baco sapa abis ni,baru demo pehe.....buleh tehe nok suko selok.
  1. Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airport tapi huje pulop,dio tunggu la sapa uje bereti baru dio royak ko guest,kawe dengar dio oyak gini "mari kita pergi encik.hujan sudah SERIK ni.
  2. Dulu,mase blaja kolej kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh tu,kawe kato la gini "mi,tunggu gapo lagi nyo,PENYEK la mouse tu".gu kawe pun kato,oloh kapong molek bahaso mung,mujur mu tok oyak JIREK...
  3. Kawan aku.......dia nok bayar harge pulut lepa kat cafe.....dia sebut "pulut LEMPA satu".............sepatutnye pulut panggang
  4. Cikgu: kenapa baju sekolah awak ader bintik2 hitam?? Murid: baju saya kena pertik sawa cikgu...
  5. Masa mulo2 masuk kolej ...g cafe beli air dale gelas plastik mcam kat pasar malam tu....pahtu maso nak bayar tuh...."kak,ada TUDUNG tak?"sambil tangan tunjuk kat atah gelas tuh.....kakak tuh mulo2 tok pahe....doh aku tunjuk atah gelah tu.dia pun kata ......."ooo.....penutup".......dengan muka selamba ....a'ah penutup".....malu weh.....
  6. Kawan aku citer cara2 nak masak kerutup......................."mula2 panaskan minyak.......masukkan bahan kisar...tumis hingga naik bau......kemudian masukkan AWAS....."
  7. Peristiwa kat bandar jengka..........."BANG MINTAK SUPIK SATU".........bercakap luar tuh....
  8. Ade sorang awek kalate  ni keja receptionist kat hotel..................ari tu hotel blackout,so guest kol la hotel,dia yang cakap.Guest:"naper x ada letrik?......Awek:maaf cik ,blackout api berjentap tadi"
  9. Dalam sebuah komuter........"abang boleh ALIH sikit tak? saya nak duduk retep"
  10. Saen aku dio nak beli kuih d bazar ramadhan ari tu....die beli kuih rm2 gune duit rm5 pahtu mok cik kedai tu wi balik rm2 .....so dia pong oyak la la,"mok cik cucur lagi x cukup seringgit"mok cik ni pon oyak..."cucur xde dek,kalo nak kat kedai sebelah ade"
  11. Ado promoter gas mari umah aku.....nak jual kepala gas untuk keselamatan gas gapo x tahu la....... mok aku hok interested nak beli.................pah mok aku tanya laa............nak guna gano ni..........dia pun jawab......."macam nie mak cik...........kepala ni bawah makcik CONCOS kat tong gas ni.........
  12. Ore kg aku dok kl,jenis tok beso kecek luar........dia ada duit besar nok tukar keda...........nok oyak gano ni nok tukar duit ni........dio kecek luar jugak........."bang,nak tukar duit HALUS ada?.......
  13. Cikgu: ada berapa jenis KUTUB kat bumi ni....?? Murid:dua cikgu. Cikgu:nama dua jenis kutub tersebut.Murid:KUTUB AYAM DAN KUTUB DAGING   (khutub @ kerutuk)



Klu ader yang terasa aku mitak maap banyak2,kata2 dalam wall nie tiader kaitan antara yang hidup @ mati.Sekadar bergurau senda di hari jumaat n merealise kan tension yang mner sedang mengalami banyak masalah x kira masalah dalaman @ luaran.wassalam.

No comments: